Iloa taiteesta


Galleria Kukun tavoite on pitää esillä Anita Ermalan ja Juha Järveläisen elämäntyö, tehdä mahdolliseksi erityisesti grafiikan ja piirrostaiteen merkityksen ymmärtämistä sekä järjestää konsertteja ja muita kulttuuritilaisuuksia.

Gallerian synnyn taustalla on tarve. Oli tyhjä tila, joka tuottaa vain kuluja. Kun taiteen- ja musiikinrakkaus yhdistyivät tämän ongelman ratkaisemiseksi, pantiin merkille, että rasite voidaan kääntää mahdollisuudeksi.

Kuvataide, musiikki ja tieto synnyttävät voimakkaita tunteita ja tuovat merkitystä elämään. Kun tarpeena ei ole rikastua vaan saada kulut katettua ja tehdä kaikkea, m istä itse nauttii, siitä ilosta tahtoo jakaa muillekin.

Keväällä 2017 Kukussa on meneillään pieni pintaremontti. Tiloja on kesään mennessä käytössä noin 100 neliötä. Joskus tulevaisuudessa kellaritilat remontoidaan näyttelytiloiksi ja niin käytösssä on toinen mokoma kuvataiteen, musiikin ja tiedollisen kulttuurin edistämiseksi varattua tilaa.

Toiminta alkaa kesällä -17. Tiloihin on tulossa taidekäsityöyritys, joka hoitaa myös Gallerian päivittäisiä toimintoja. Muuten työ tehdään vapaaehtoisvoimin..

Anita Ermalan 85-vuotisnäyttely vie kuluvan vuoden. Vuoden 2018 anti on hänen ja Juha Järveläisen perusnäyttelyn esilläpito. Tämän jälkeen alkavat vaihtuvat näyttelyt, joihin liittyviä varauksia on jo jonossa. Kaiken keskellä soi Bach., Mozart, Beethoven, Schubert ja kumppanit eri muodoin.